O‘ZBEK MODERN HIKOYALARI (U.HAMDAM VA N.ESHONQUL IJODI MISOLIDA) - Bozorbekova, Gulbegim (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2024)
Annotatsiya. Mustaqillik davrida ham bir qancha adiblar turli janrlarda barakali ijod qildi. Jumladan, Ulug'bek Hamdam va Nazar Eshonqul. Ushbu maqolada yuqoridagi aytib o'tgan ikki adibning yaratgan hikoyalarining mazmun- mohiyati, g'oyasi va hikoyaning o'ziga xosligi, qahramonlarning xarakter- xususiyatlari kabi jihatlari aks etgan.