БЎЛАЖАК ЧЕТ ТИЛ ЎҚИТУВЧИЛАРИНИ ПЕДАГОГИК АМАЛИЁТГА ТАЙЁРЛАШДА ИНТЕГРАТИВ ПРИНЦИПЛАР - Axmedova, Nasiba (Мир исследований, 2021)
Ушбу мақолада олий таълим муассасаларида хорижий тилларни ўқитиш сифатини интегратив ёндашувлар асосида таълим сифатини ошириш шахснинг муваффақиятли ижтимоийлашуви ва жаҳон ҳамжамиятида ривожланишнинг муҳим таркибий қисми ҳисобланиб, уни амалга ошириш механизмлари таълим жараёнига тадбиқ этилган назарда тутилган. Кадрлар тайёрлаш жараёнини интегратив ёндaшувлар асосида халқаро стандартлар даражасида ташкил этиш, таълим мазмуни сифатини тили ўрганилаётган мамлакат маданияти билан ҳамоҳанглигини таъминлаш ҳамда педагогик, дидактик имкониятларини чет тилларни ўрганишнинг узлуксизлиги ва узвийлигини таъминлаш асосида кенгайтиришга алоҳида эътибор қаратилмоқда.