O’QUVCHILARning Kreativ qobiliyatlarini rivojlantirishda MANTIQ FANI ELEMENTLARIDAN FOYDALANISH - Yusupov, rabbim; Sulaymanov, Zulqaynar (Журнал математики и информатики, 2021)
Bu maqolada o’quvchilarga teoremalar isbotini va tengsizliklarni yechishga o’rgatishda predikatlar algebrasi formulalaridan foydalanishning ahamiyati ochib berilgan. Maqolada keltirilgan misollardan va teoremalardan o’quvchilarga nafaqat predikatlar algebrasining tadbiqlarini o’rgatishda, shuningdek kreativ qobiliyatli o’quvchilar bilan ishlashda va matematika fanidan to’garak mashg’ulotlarini tashkil qilishda ham foydalanish mumkin.