Таълим тизимини замонавий ўқитиш усулларини такомиллаштиришнинг ўзига хос тамоиллари: Таълим тизимини замонавий ўқитиш усулларини такомиллаштиришнинг ўзига хос тамоиллари - Sherzod, Pardayev (Журнал математики и информатики, 2021)
Мамлакатимиз мустақилликга эришган дақиқаданоқ узлуксиз таълим тизимининг асосий пойдевори бўлган ўрта таълим тизимини қайта қуришни ўйлар эканмиз Маҳмудхўжа Беҳбудийнинг қуйидаги сўзлари эсимизга келади: “Мактабнинг чин ва ҳақиқий маъносини билган миллатлар жонлари, моллари билан ҳиммат ва ғайратларини сарф этиб, миллатнинг тараққий ривожига ўз ҳиссаларини қўшдилар”.