Matematika fanini kasbga yo‘naltirib o‘qitish negizida bo‘lajak mutaxassislarning kasbiy faoliyatiga tayyorlashning hozirgi ahvoli va uni rivojlantirish yo‘llari - Mamanov, Siroj (Журнал математики и информатики, 2022)
Oliy ta’limning matematika mutaxassislikida tahsil olayotgan talabalarining matematikani kasbga yo‘naltirib o‘qitish fanining chuqur egallashlarida, kasbiy kompetentsiyalarini shakllantirishni ta’minlash maqsadida talabaga yo‘naltirilgan ta’lim usullarini qo‘llash ko‘nikmalarini shakillantirish.