KICHIK MUTAXASSISLARNING KASBIY KOMPETENSIYALARINI SHAKLLANTIRISHDAGI ASOSIY VAZIFALAR - Mamanov, Siroj (Журнал математики и информатики, 2023)
Kasb-hunar maktablarida taxsil olayotgan bo‘lajak kichik mutaxassislarga ta’lim berayotgan pedagoglarning faoliyatnini samarali bo‘lishi uchun o‘qituvchi o‘z fanini chuqur bilishi, unga turdosh fanlar haqida ham tushunchaga ega bo‘lishi, o‘quv materialini o‘quvchilarga tushunarli qilib bayon eta olishi, bo‘lajak kichik mutaxassislarda mustaqil ravishda faol fikrlashga qiziqish uyg‘otishi, o‘quvchilarning bilim, kamolot darajasi va ruhiyatini hisobga olishi, ularning nimani bilishlari va hali nimani bilmasliklarini tasavvur eta olishi lozim.