INFORMATIKA DARSLARIDA O‘QUVCHI TAFAKKURINI O‘STIRISHNING ILMIY-METODIK ASOSLARI - Xolmurodov, Shuxrat (Журнал математики и информатики, 2023)
Ushbu maqolada informatika darslarida o‘quvchilarni tafakkurini o‘stirishning yo‘llaridan biri hisoblangan tanqidiy tafakkurni rivojlantirish usulidan foydalanib 5-9 sinflar misolida ko‘rib chiqilgan. Bundan tashqari, tanqidiy tafakkurni rivojlantirish texnologiyasi kelib chiqish tarixi, maqsadi, o‘quvchi va o‘qituvchiga qo‘yadigan talablari, J.Dyuining fikri va bu texnologiyadan o‘quvchilarga ta’siri natijasi yoritilgan.