KOMPYUTER TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISH O‘QITISH JARAYONININING MUHIM OMILLIDIR - Xonimqulov, Ulug’bek (Журнал математики и информатики, 2024)
Kompyuter texnologiyalarini o‘quv jarayoniga keng joriy etishning ijobiy va salbiy tomonlarini ko‘rib chiqadi. Ta’lim jarayonida kompyuter texnologiyalaridan foydalanish muhim didaktik muammolarni hal qilish uchun mo‘ljallangan. Bu, birinchi navbatda, ta’lim jarayonini tashkil etishni takomillashtirish, o‘quv jarayonini tezlashtirish va faollashtirish, uning moslashuvchanligi va individual yondashuvini ta’minlashdir. Bundan tashqari, kompyuter texnologiyalari talabalarning o‘z-o‘zini tayyorlash samaradorligini sezilarli darajada oshirishi, ularning shaxsiyatini rivojlantirishni ta’minlashi, tadqiqot faoliyatini rag‘batlantirishi va umuman o‘quv jarayonida mustaqillik darajasini oshirishi mumkin.