“OLIY MATEMATIKA” FANINI OʻQITISHDA MATHCAD DASTURIDAN FOYDALANISH - Газиев, Куёш (Журнал математики и информатики, 2024)
Raqamli texnologiyalarning jadal rivojlanishi oliy ta’limning an’anaviy tizimini oʻzgartirishga olib keldi. Oliy oʻquv yurtlarida “Oliy matematika” fanini oʻqitish muammlari va uni bartaraf etish uchun MathCad dasturidan foydalanish imkoniyatlari oʻrganilgan. Ayniqsa, MathCadni grafik imkoniyatlaridan foydalanib matematik masalalarni yechish mavzuni oʻzlashtirish darajasi koʻtarish va sifatini oshirish mumkinligi oʻrganilgan.