UMUMIY O’RTA TA’LIM MAKTABLARIDA ILK MATEMATIK TUSHUNCHALARNI O’QITISH METODIKASI. - Xolmuratova, Nilufar (Журнал математики и информатики, 2020)
Bugungi kunda yurtimizda joriy qilingam ta’lim tizimida boshlangich sinflarda matematika fanini sifatli o'qitishning ahamiyati juda katta. Respublikamiz hukumati o’quvchilarga ta'lim va tarbiya berish tizimini takomillashtirish, ta'lim va tarbiyani turmushning oshib borayotgan talablari darajasiga yetkazish vazifasini qo'ydi. Hammamizga ma’lumki boshlang'ich sinflar 4 yillik ta'limda o’qiydilar. Boshlang'ich sinflarning matematikadan yangi dasturlarga o'tish munosabati bilan, yangi metodik tizim ishlab chiqildi.