Ikki o’lchamli panjaradagi bir zarrachali Shrodinger operatori va uning spectral xossalari - Mavlanova, Mohinur (Журнал математики и информатики, 2022)
Ishda ikki o’lchamli butun sonli panjadagi bir zarrachali h Shrodinger operatori qaralgan va uning spectral xossalari o’rganilgan. Istalgan µ va λ musbat sonlar uchun h operatorning ikkita oddiy xos qiymati mavjudligi va bu xos qiymatlarga mos xos vektorlarning mos qism fazolarda qat’iy musbatligi isbotlangan.