MASALA YECHISHNING ANALIZ VA SINTEZ USULI - Axatqulov, Anvar; Sadriddinov, Yusuf (Журнал математики и информатики, 2023)
Ushbu maqolada algoritm metod usulida trigonometrik tengsizliklarni yechish qadamlar bilan ko’rsatilgan, masala yechishning analiz va sintez usullari va ularning bog’liqligi misollar yordamida keltirilgan, geometriya masalalarini yechishda bir necha masalalar tanlab olinib ularni yechish metodlari takliflar bilan ko’rsatilgan, susayib boruvchi analiz usuli yordamida geometrik masalalar yechish takliflar bilan ko’rsatilgan. Analiz susayib borish usuli bilan bir necha geometrik va trigonometrik masalalar yechish takliflar bilan ko’rsatilgan, Keltirilgan metodlarning kamchiligi va yutuqlari ko’rsatilgan va ular birgalikda qo’llash ayrim hollarda yaxshi natija berishi keltiriladi.