СУВ РЕСУРСЛАРИ КИМЁВИЙ ТАРКИБИНИНГ ШАКЛЛАНИШИ - Позилов М.Н.; Холмўминова Д.А. (Журнал естественных наук, 2021)
Жиззах вилоятида оқар сувлардан нафақат қишлоқ хўжалигида, балки аҳолини ичимлик суви сифатида ишлатиш кўзда тутилган. Вилоятда сув ресурсларини пайдо бўлиши фақат ҳудуд иқлим хусусиятларига эмас, балки жойнинг рельефига ҳам боғлиқдир. Рельеф ички сув ресурсларига, шу жумладан оқим ҳосил бўлиши жараёнига бевосита таъсир этади. Дарёларда тўлин сув даври март-июн ойларига тўғри келиб, йилнинг бошқа ойларида сув жуда озайиб кетади