СУНЪИЙ АРАЛАШМА ВА БЕГОНА ИОНЛАР ТАРКИБИДАН КУМИШ ИОНИНИ ГОССПОЛ СИРКА КИСЛОТА ИШТРОКИДА АНИҚЛАШ - Собир Ходиевич Хамидов (Журнал естественных наук, 2022)
Кумушнинг госсипол сирка кислотаси билан комплекс бирикмаси эритмада ҳосил қилинди. Кумуш иони госсипол сирка кислота билан рН=10 да барқарор комплкс бирикма ҳосил қилади. Бундай муҳитда бир неча ионлар кумушни аниқлашга ҳалақит бериши мумкин. Шунинг учун ишлаб чиқилган методнинг танлаб таъсир этувчанлигини ўрганишда бегона ионлар таъсири ўрганилди.