МАТЕРИАЛИСТИК ДУНЁҚАРАШ ВА ГЕЛИОЦЕНТРИК НАЗАРИЯ ЖОРИЙ ЭТИЛИШИ УЧУН КУРАШ - Bekmirzayeva, Xursanoy (Физико-технологического образование, 2022)
Маълумки, қадимдан Ернинг тузилиши ва ҳаракати тўғрисида турли назариялар пайдо бўлган ва бу баҳсли мунозараларга сабаб бўлиб келган. Ушбу мақолада ҳам олимларнинг Ернинг тузилиши ва ҳаракатига оид турли даврлардаги турли қарашлари ва ғояларига ўрин ажратилган.