Texnologiya fanini modernizatsiyalash tendensiyalari - Xolmatov, Pardavoy (Физико-технологического образование, 2023)
Har bir xalq, har bir millatning ertangi kuni bugun voyaga yetayotgan avlod taqdiri bilan uzviy bog’liqdir. Shu nuqtai nazardan aytganda, mamlakatimizda o’tgan davr mobaynida ta’lim tizimini rivojlantirishga davlat siyosati darajasida e’tibor qaratilib, o’g’il-qizlarimizning jahon andozalariga mos sharoitlarda bilim olishini, jismoniy va ma’naviy jihatdan etuk insonlar bo’lib ulg’ayishini ta’minlash, qobiliyat hamda iqtidorini, intellektual salohiyatini yuzaga chiqarish borasida keng ko’lamli ishlar amalga oshirilmoqda.Shunga ko’ra ta’lim mazmunini qayta ko’rib chiqib, zamon va istiqbol talablariga uyg’unlashtirish (modernizatsiyalash) zaruriyati kelib chiqadi.