TEXNOLOGIK TA’LIMNI O‘QITISHNING MAQSAD VA VAZIFALARI - Abdugʻaffarova, Mohinur (Физико-технологического образование, 2025)
Mazkur maqolada texnologiya ta'limi metodikasi fanining o‘qitish maqsadlari va vazifalari, shuningdek, o‘qituvchilarga bu sohada samarali ta'lim berish uchun qanday metodik yondashuvlar kerakligi ko‘rib chiqiladi. Texnologiya ta'limi metodikasi fanining mohiyati, ta'lim jarayonida texnologiyalarning roli va o‘qitishning zamonaviy usullarini joriy etishning ahamiyati yoritilgan. O‘quvchilarga texnologiyalarni o‘rgatish orqali nafaqat amaliy ko‘nikmalarni, balki ijodkorlikni rivojlantirish, bilim va ko‘nikmalarni mukammal o‘zlashtirishga erishish mumkinligi ta'kidlangan. Maqolada, shuningdek, texnologiya ta'limini o‘qitishda innovatsion metodikalar va pedagogik yondashuvlar tahlil qilinadi