3.25 А GeV/c impulsli 16Ор-to’qnashuvlarida kislorod yadrosining А ≤ 4 massa sonli yengil fragmentlarga parchalanishi - Qurbonov, Anvar; Xolbutayev, Sherzod; Burxonov, Behzod (Физико-технологического образование, 2021)
3.25 А GeV/c impulsli 16Ор-to’qnashuvlarida 4Не va 2Н yadrolari chiqishidan bog’liq poluinklyuziv reaksiyalarda 3Не va 3Н kuzguli yadrolar bo’lishi bo’yicha yangi eksperimental ma’lumotlar keltirilgan. 3H va 3He fragmentlarining birgalikda hosil bo’lishi kanallarini tahlil qilish asosida deytron ikki xil α-klasterning proton va neytronlaridan hosil bo'lmasligi, ya’ni deytron yadrolari hosil bo’lishi bitta α-klasterning fragmentasiyalanishidan hosil bo'lganligi ko'rsatildi