Talabalarda qisqa muddatli etyudlarni ishlash metodikasini rivojlantirish - Xudoyberdiyev, Mirolim (Физико-технологического образование, 2022)
Har qanday nazariy bilimni mustahkamlashda albatta amaliyotga tayanadi. Shunday ekan tasviriy san’at darslari jarayonida olingan bilimlarni mustahkamlash uchun o’quv amaliyotlari (plener) mashg’ulotlari tashkil qilinadi va bunda tabiatni, borliqni, ranglarni jonli holda ko’radi va tasvirlaydi. Shu jarayonda talaba o’quvchilarga etyudlar ishlash texnikasini o’rgatish zarur va bu maqolada ko’rsatib o’tilgan