TALABALARDA PSIXOLOGIK HIMOYA MEXANIZMLARI SHAKLLANISH XUSUSIYATLARI - Botirov, Z (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2024)
Oliy ta’limda o‘quv faoliyatining o‘ziga xos xususiyati bu talabaning mustaqil-ijodiy faoliyatiga qo‘yiladigan talabdir. Talabaning faolligi uning shaxsiy rivojlanishi va o‘z-o‘zini anglashda muhim omildir. Bu holatni K.A. Abulkxanova-Slavskaya, B.G. Ananyev, L.I. Ansiferova, L.I. Bojovich, YE.I. Stepanova, Y.N. Kulyutkin V.A. Yakunin va h.k.) o‘zlarning ilmiy-tadqiqot ishlarida keng o‘rganib chiqqanlar.