MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARNING IJTIMOIY MOSLASHUVI JARAYONI MOHIYATI - Norbosheva, Maqsuda (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2024)
Maktabgacha yosh davridagi bolalarga ta’lim berish va tarbiyalashdan ko‘zlangan maqsad, ularni qurshab turgan atrof-olamga, dunyoga kirishga yangi qadamdir. Bolalarning ijtimoiy moslashuvi jarayonlarini optimallashtirishda muhim rol maktabgacha ta’lim muassasalariga tegishli bo’lib, u erda shaxsning faol shakllanishi sodir bo’ladi.