OILADA FARZAND TARBIYASINING IJTIMOIY-PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Javlonova, Maftuna (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2022)
Maqolada oilada farzand tarbiyasining ijtimoiy-psixologik xususiyatlari ochib berilib, farzand tarbiyasida ota-onaning muomalasi muhim o’rin tutadi. Bola ota-ona tomonidan qo’pol, dag’al so’zlar eshitib, kaltak yeb katta bo’lsa, bu uning tabiatiga salbiy ta’sir qiladi. Bu esa o’z navbatida oiladagi nosog’lom muhitda tarbiyalanayotgan boladan “ma’naviy kasal” insonlar shakllanadi.