BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARNING TARBIYASIGA TA’SIR ETUVCHI IJTIMIOIY-PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARNI BELGILOVCHI MEZONLAR TADQIQI - Galdiyeva, Mehribon (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2023)
Ushbu maqola boshlang‘ich sinf o‘quvchilarning tarbiyasiga ta’sir etuvchi ijtimioiy-psixologik xususiyatlarni belgilovchi mezonlar tadqiqi masalalariga bag‘ishlangan. Maqolada milliy tarbiya, ta’lim – tarbiya ishlari samaradorligiga ta’sir ko‘rsatuvchi omillar shuningdek ma’naviy ahloqiy qadriyatlar, xalqimiz o‘zining tarbiyaga oid ulkan merosi asosida bugungi yosh avlodni insonparvarlik, mehr-muhabbat, oqibat, mehnatsevarlik, yuksak axloq ruhida tarbiyalashga, o‘quvchilarning bilimini oshirishda, milliy tarbiya masalalari tahlil qilingan.