KATTA MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA O‘Z-O‘ZINI BOSHQARISH KO‘NIKMASINI JISMONIY MASHQLAR ORQALI RIVOJLANTIRISH - Bekchanova, Kuvanch (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2024)
: Mazkur maqolada katta maktabgacha yoshdagi bolalarning xatti-harakatlarini o‘z-o‘zini boshqarish ko‘nikmasi rivojlanishinning xususiyatlarini o'rganishga oid bo‘lgan tadqiqotlar haqida ma’lumotlar keltirilgan. Ushbu bu maqolaning empirik asosi 5-7 yoshli bolalarda o‘z- o‘zini boshqarish ko‘nikmasi rivojlanishning darajasini belgilaydigan bolalarni psixologik tadqiqotlar natijalari yoritib berilgan.