UMUMIY VA MAXSUS QOBILIYATLARNI RIVOJLANISHIDA INDIVIDUAL PSIXOLOGIK HUSUSIYATLAR - Pardaqulov, Norbek (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2024)
Mazkur maqola shaxs qobiliyatining shakllanishiga ta’sir etuvchi omillarni o’rganib, insonning muayyan faoliyatdagi muvaffaqiyatini belgilaydigan qobiliyatlari, ularni amalga oshirishning o'ziga xos moyillik va ularning rivojlanishini, umumiy va maxsus qobiliyatlarni rivojlanishida individual yondoshuvning ahamiyatini o’rganib tahlil qilish, o’z oldiga zarur maqsadlarni qo‘ya olish kabi muhim masalalarga bag’ishlanadi.