SHAXSNING OILA VA NIKOH HAQIDAGI TASAVVURLARINI SHAKLLANISHIDA IJTIMOIY-PSIXOLOGIK OMILLARNING O’RNI VA AHAMIYATI - Raximova, Dilbar (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2024)
Ushbu maqolada respublikamizda ta’lim sohasida amalga oshirilayotgan islohotlar, oila va nikoh masalalariga qaratilayotgan davlat miqiyosidagi e’tibor, shaxsning oila va nikoh haqidagi tasavvurlarini shakllanishida ijtimoiy-psixologik omillarning o’rni, ta’lim jarayonida yoshlarni oilaviy hayotga yetuklik xususiyatlarini shakllanishida psixologik bilimlarning ahamiyati, ta’lim metodlari, ulardan o‘quv va tarbiyaviy mashg‘ulotlarni tashkil etish, ta’lim muassasalrida oila psixologiyasiga oid ilmiy qarashlarini shakllantirish masalalari yoritilgan.