AMALIYOTCHI PSIXOLOG FAOLOIYATIDA PERAGOGIK QOBILIYATLARNING O‘RNI - Normatova, Dilnoza (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2024)
Maktab amaliyotchi psixologining faoliyatida pedagogik perseptiv qobiliyatning o`rni beqiyosdir. Hozirgi rivojlanish jadallik bilan o‘sib borayotgan bu davrda prdagog -psixologning bolalar va o‘smir,o`spirinlar psixologiyasining shaxsiy individual xususiyatlarini bilmasliklari oqibatida muammoli vaziyatlarning kelib chiqishi kuzatiladi. Amaliyotchi psixolog o‘quvchilarni kuzatish jarayonida har bir o‘quvchining individual psixologik xususiyatlarini bilishi va unga nisbatan munosabat o`rnatishi, qonun-qoida, metodlarni to‘g‘ri tanlay olishi zarur. Agarda har bir o`quvchi bilan individual yosh xususiyatlari va xarakter xususiyatlariga mos ravishda ishni tashkil etsa bu munosabat butunlay o‘quvchi yodida qolishi mumkin.