SHAXS RIVOJLANISHIDA HISSIY INTELLEKTNING O’ZIGA XOS O’RNI - Sharofitdinov, Abdulla (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2022)
Hozirgi vaqtda ongning aloqa ta'siri va shaxsning o'zaro hissiy ta'siri muammosi kuchayib, tuyg'ularga ratsional hamda hissiy bo'lgan qiziqish tobora ortib bormoqda. Ushbu maqolada hissiy intellekt va buni farqlash qobiliyati, his-tuyg'ular, shaxs o’zining hissiy holatlarini boshqarish imkoniyatlari haqida keng yoritib o’tilgan.