SPORT BILAN SHUG‘ULLANUVCHI BOLALARNING HISSIY-IRODAVIY SIFATLARINI RIVOJLANTIRISH - Sharofitdinov, Abdulla (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2022)
Ushbu maqolada sportchi shaxsi va ularning hissiy-irodaviy sifatlarini rivojlanishning ijtimoiy-psixologik xususiyatlari yoritib o‘tilgan. Irodaviy sifatlarni shakllantirishda shaxs o‘zida qaror qabul qilish va uni amalga oshirishning o‘ziga xos tomonlari yoritilgan. Bolalarda axloqiy va irodaviy fazilatlarni tarbiyalash, aqliy jarayonlarni yanada rivojlantirish haqida xulosa va tavsiyalar berib o‘tilgan.