NUQSONLI O‘QUVCHILARNING INKLYUZIV TA’LIMINI TASHKIL ETISHNING MAQSAD VA VAZIFALARI - Norqulova, Soraxon (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2023)
Ushbu maqolada maxsus ehtiyojli bolalar ta’lim tarbiyasi, bu sohadagi dolzarb masalalar, inklyuziv ta’lim siyosatini amalga oshirish tuzilmasi, ta’lim yuzasidan alohida ehtiyojga ega bo‘lgan ommaviy maktablarda o‘qish imkoniyatlari kabi masalalar ko‘rib chiqilgan. Ushbu jarayon o‘zining quyidagi huquqiy, ijtimoiy asoslariga alohida urg‘u berilgan.