STRESSLI KECHINMALARNI BARTARAF ETISHDA SPORTCHILARDA OPTIMAL MASHQLAR - Radjabov, Akmal (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2023)
Maqolada sportchi faoliyatiga taʼsir etadigan stresslarning kelib chiqish sabablari, taʼsir doiralari va ularning psixologik xususiyatlari, stressli kechinmalarni yengish va bartaraf etish, shuningdek, sportchilarda barqaror emotsional holatni vujudga keltirish uchun quyidagi asosiy usullar va bo‘shashtiruvchi mashqlardan foydalanish yoritilgan.