MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTILARIDA FAOLLIK MARKAZLARINI TASHKIL ETISH MAZMUNI: MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTILARIDA FAOLLIK MARKAZLARINI TASHKIL ETISH MAZMUNI - Zoirova, Muxarram (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2021)
Hozirgikundao‘sibkelayotganyoshavlodgata’lim-tarbiyaberish, ularnihartomonlamaetuk, sog‘lom, barkamolqilibtarbiyalashta’limsohasidagidavlatsiyosatiningustuvorvazifalaridanbiridir. O’zbekiston Respublikasi Prezidenti Shavkat Mirziyoyev tomonidan 2016 yil 29 dekabrdagiPQ-2707 “2017-2021 yillardamaktabgachata’limtiziminiyanadatakomillashtirishchora-tadbirlarito‘g‘risida”giQarori, 2017 yil 30 sentyabrdagi PF-5198-sonli “Maktabgacha ta’lim tizimi boshqaruvini tubdan takomillashtirish chora-tadbirlari to’g’risida”gi Farmoni, O’zbekiston Respublikasi maktabgacha ta’lim tizimini 2030 – yilgacha rivojlantirish Konsepsiyasi, O’zbekiston Respublikasi Maktabgacha ta’lim vazirligining 2018 yil 18 iyundagi 1-mh sonli “Ilk va maktabgacha yoshdagi bolalar rivojlanishiga qo’yiladigan davlat talablari” hamda “Ilk qadam” maktabgacha ta’lim muassasasining Davlat o’quv dasturini amalda joriy etilishi mazkur sohani yanada takomillashtirishga qaratilganligi fikrimiz dalildir.