ЎЗБЕК ХАЛҚ ЧОЛҒУ АСБОБЛАРИНИНГ ТАРИХИЙ ШАКЛЛАНИШИ ВА ИЖРОЧИЛИКДА ҚЎЛЛАНИЛИШИ: ЎЗБЕК ХАЛҚ ЧОЛҒУ АСБОБЛАРИНИНГ ТАРИХИЙ ШАКЛЛАНИШИ ВА ИЖРОЧИЛИКДА ҚЎЛЛАНИЛИШИ - Fayzullayev, Murodchik (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2021)
Ўзбек мусиқа мероси жуда бой ва қадимий тарихга эга. Унинг ажойиб анъаналари ҳозирги кунда ҳам ўзининг бадиий ва эстетик қийматини сақлаб келмоқда.