ЎҚУВЧИЛАРНИНГ ЖИСМОНИЙ МАДАНИЯТИНИ РИВОЖЛАНТИРИШДА ТЎГАРАК МАШҒУЛОТЛАРИНИНГ ЎРНИ - Abdullayev, Dilshod (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2021)
Мамлакатимизнинг турли ҳудудларида жаҳон андозаларига мос муҳташам спорт иншоотлари барпо этилаётгани, ўқувчи ва талаба-ёшлар ўртасида уч босқичдан ибо- рат «Умид ниҳоллари», «Баркамол авлод» ва «Универсиада» спорт ўйинларининг тизимли ташкил этиб борилаётгани ўз самарасини бера бошлади ‒ Ўзбекистон вакил- ларининг Олимпия ўйинлари, Жаҳон чемпионатлари, Осиё ўйинлари ҳамда ҳалқаро мусобақаларда қўллари баланд кела бошлади.