MAKTABGACHA TA’LIMDA ELEMENTAR MATEMATIK TUSHUNCHALARNI RIVOJLANTIRISH MUAMMOLARI - Qilichova, Marhabo (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2021)
Ushbu maqolada maktabgacha ta’limda elementar matematik tushunchalarni rivojlantirish muammolari o‘rganilgan. Maktabgacha ta’lim va tarbiya jarayonlarida matematik tushunchalarni shakllantirish va rivojlantirishga doir pedagog va psixolog olimlarning fikrlari bayon qilingan. Hamda maktabgacha ta’limda o‘quv mashg‘ulotlarini tashkil etish orqali bolalarda matematik tushunchalarni shakllantirish va rivojlantirishda tarbiyachi pedagog faoliyatiga doir tavsiyalar berilgan.