RIVOJLANTIRISH MARKAZLARIDA TA’LIMIY VA TARBIYAVIY FAOLIYATLARNI OLIB BORISH - xamidovag (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2023)
Annotatsiya: Maktabgacha yoshdagi bolalarni tarbiyalashda rivojlanish markazlarini tashkil etishning asosiy sharti pedagogdan tayyor bilim olishdan ko’ra, bolaga rivojlanish markazlarida faoliyatni tanlash imkoniyatini berish, bunda u atrofdagi dunyo haqida bilimlarni mustaqil ravishda egallashi, ko’nikmalari va qobiliyatlarini rivojlantirish, bolaga qiziquvchanlik, mustaqil izlanish, tadqiqot jarayoniga qo’shilish imkoniyatini berishdir.