BOLALARNI MAKTABGA TAYYORLASHDA TABIAT BILAN TANISHTIRSH MAZMUNI - xamidovag (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2023)
Maqolada maktabgacha ta`lim tashkilotida bolalarni tabiat bilan tanishtirish jarayonida xilma-xil metodlar: ko‘rgazmali (kuzatish, rasmlarni ko`rish, diafilm va kinofilmlarni namoyish qilish), amaliy (o‘yin metodi, mehnat, oddiy tajribalar), og`zaki (tarbiyachining hikoyasi, badiiy asarlarni o‘qish, suhbat) metodlaridan va xilma-xil formalardan: ta`limiy faoliyatlardan, ekskursiyalardan, kundalik hayotga mehnatdan, kuzatishlardan, yer maydonchasi va tabiat burchagidan o‘yinlardan foydalanish metod va usullar yoritilgan