METHODS OF APPLYING INTERACTIVE METHODS TO PRESCHOOL CHILDREN.: METHODS OF APPLYING INTERACTIVE METHODS TO PRESCHOOL CHILDREN. - Rustamova, Mavluda (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2023)
O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Sh.M.Mirziyoyevning 2022-yilgi Murojaatnomasida maktabgacha ta’limga katta e’tibor berishni taklif va tavsiya qilgan edi.Bugungi kunda maktabgacha ta’lim tizimiga boshqa sohalarga qaraganda ko‘proq e’tibor qaratilmoqda. Buning sababi shundaki, maktabgacha ta’lim muassasalari, bog‘chalar yetuk kadrlar yetishib chiqish, bolalarning qiziqish va qobiliyatini aniqlashda beqiyos o‘rin tutadi. Ushbu maqolada ushbu sohadagi tizimli ishlar, maktabgacha yoshdagi bolalarda interfaol texnologiyalar va usullarni qo’llab-quvvatlash, shuningdek, xorijiy tajriba faktlari va tahlillari yoritilgan. Kalit so’zlar: interaktiv, texnologiya, metodlar, maktabgacha ta’lim, bolalar psixologiyasi va boshqalar.