Maktabgacha yoshdagi bolalarda ingliz tili nutqini oshirish. - Xoliqov, Farxod; Majidova, Gulrux (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2021)
Hozirgi kunda dunyodagi barcha insonlar o’z ona tilidan tashqari boshqa xorijiy tillarni o’rganishga harakat qilmoqdalar. Yangi tilni o’rganish juda katta e’tiborni talab qiladi. Buning uchun xorijiy tillarni maktabgacha ta’limdan boshlash yaxshi samara beradi. O’zbekistonda maktabgacha ta’lim muassasalarida xorijiy til ya’ni ingliz tilini o’rgatish bo’yicha keng ko’lamli loyihalar amalga oshirilmoqda. Ushbu maqolada chet tillarini xususan, ingliz tilini bolalikni ilk yoshida o’qitish bo’yicha turli o’yinlar orqali til ko’nikmalarini oson o’zlashtirishi yuzasidan fikrlar yoritilgan.