TALABALARNI YANGI BILIMLARNI O’RGANISHGA UNDOVCHI VA ULARNING O’ZLASHTIRISHIGA TA’SIR ETUVCHI OMILLAR. - Saydullayeva, Nargis (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2021)
Maqolada talaba shaxsi , o’rganish jarayoning mohiyati , talabalarni yangi bilmlarni o’rganish jarayoniga undovchi va ularni yangi bilimlarni o’zlashtirishlariga ta’sir etuvchi omillar, aksariyat talabalarning maxsus kasbiy fanlarga nisbatan loqaytliklarining asosi, talabalarni yangi bimlarni o’zlashtirish va o’rganish jarayoniga qiziqtirishning inovatsion modeli sifatida ta’lim tizmiga ta’lim, tabiya atamasi qatorida e’tiqod atamasini kiritish taklifi masalalari yoritilgan.