Махсус тренажерда белбоғли курашга хос куч қобилиятини ривожлантириш самарадорлиги - shodyor, mirzanov (Физическое воспитание, спорт и здоровье, 2022)
Аннотация. Мақолада юқори малакали белбоғли курашчиларда портловчи ва максимал куч кўрсаткичларини анъанавий ҳамда экспериментал мазмунли машғулотлар давомида ривожланиш суръати таҳлил қилинган. Аниқландики, экспериментал машғулотларда шуғулланиб борган ТГда тажриба якунига келиб портловчи куч 57,4% га максимал куч эса 82,5%га ўсди. Аммо, анъанавий машғулотларда шуғулланган НГ да бундай прогрессив натижалар қайд этилмади.