Замонавий футболда майдон ўйинчарини мусобақага тайёрлашнинг психологик усуллари - Sultonv, Baxtiyor (Физическое воспитание, спорт и здоровье, 2022)
Ушбу мақолада хозирги кунда бутун дунёда олиб борилаётган илмий тадқиқот ишларида футболчиларнинг юқори стрессли омилларга тез берилувчанлиги ва уларни эмоционал стресс ҳолатларга дош бера олмаслиги ёки бардош бера олишининг сабаблари ва таъсирлари кенг миқёсда ўрганилганлиги ва ўрганиш жараёнларини хозирги замон натижалари тўғрисида сўз борган.