Umumiy o‘rta ta’lim maktablari o‘quv dasturida voleybol darsining ahamiyati - Nurmatov, Eldor (Физическое воспитание, спорт и здоровье, 2022)
Voleybol o‘zining tom ma’nodagi mohiyati va mazmuni bilan o‘ta “demokratik” xususiyatga ega sport o‘yinlari turlariga mansubdir. Uning “demokratik” xususiyati shundan iboratki, ushbu o‘yin maydonchasi 18x9 m-li shaklga ega bo‘lib, shu maydonchaning qoq o‘rtasidan ikki mustaqil maydonchalarga bo‘linadi.