Turayev Turayev: Kalit soʼzlar: Jismoniy tarbiya, sog’lom turmush tarzi, besh tashabbus olimpiadasi, olimpiya o‘yinlari, Workout, chempionat. - Turayev, Doston (Физическое воспитание, спорт и здоровье, 2022)
Аnnotatsiya Maqolada mamlakatimizda ommaviy sportning inson va oila hayotidagi muhim ahamiyati, jismoniy va maʼnaviy sog‘lomlikning asosi ekanini targ‘ib qilish, yoshlarni zararli odatlardan asrash, ularga o‘z qobiliyat va isteʼdodlarini ro‘yobga chiqarishlari uchun zarur sharoit yaratish, ular orasidan iqtidorli sportchilarni izlab topish hamda maqsadli tayyorlash tizimini takomillashtirish bugungi kunda muhim va dolzarb vazifa sifatida qaratilgan.