Yosh voleybolchilarni tayyorlashda jismoniy sifatlarning o’rni va rivojlantirish masalalari.: Yosh voleybolchilarni tayyorlashda jismoniy sifatlarning o’rni va rivojlantirish masalalari. - Xaydarov, Ilhom (Физическое воспитание, спорт и здоровье, 2025)
Ushbu maqolada umumta’lim va o’rta maxusu ta’lim va oliy o’quv yurti talabalarini voleybol mashg’lulotida jismoniy tayorgarligini oshirish usullari va jismoniy sifatlarni rivojlantirish uchun maxsus mashqlardan foydalanish, rivojlantirish usullari haqida nazariy ma’lumot berilgan. Jismoniy tayyorgarlik va xususan sportchilarni tayyorlashda, harakat sifatlarini (tezkorlik, kuch, chidamkorlik, chaqqonlik, egiluvchanlik) bir-biriga bog’lab shakllantirish rivojlantirishning nazariy-pedagogik asoslarini yoritib berilgan.