SOG‘LOM TURMUSH TARZIDA SALOMATLIK TUSHUNCHASI - Nurmatov, Eldor (Физическое воспитание, спорт и здоровье, 2025)
Yurtimizda bugungi kunda aholini salomatligiga yanada yuqori darajada e’tibor qaratilmoqda. Aholi o’rtasida sog’lom turmush tarziga rioya qilishga jalb qilinib kelinmoqda. Salomatlik nima? Bu tushunchaga beriladigan ta’riflar juda ko‘p bo`lib, ularning mazmuni mualliflarning kasbiy nuqtai nazari bilan belgilanadi. “Salomatlik – inson faqatgina kasallik va jismoniy nuqsonlardan holi bo’lish emas, balki to‘liq jismoniy, ruhiy va ijtimoiy rivojlanganlikdir”.