Voleybolchilarni tarbiyalashda texnik tayyorgarlikning o‘ziga xos hususiyatlari.: Jismoniy madaniyat, jismoniy sifatlar, voleybol elementlarini rivojlantirish, voleybolchilarni tarbiyalashda texnik tayyorgarligi, maxsus mashqlar. - Xaydarov, Ilhom (Физическое воспитание, спорт и здоровье, 2025)
Ushbu maqolada umumta’lim va o’rta maxusu ta’lim va oliy o’quv yurti talabalarini voleybol mashg’lulotida jismoniy tayorgarligini oshirish usullari va voleybolchilarni tarbiyalashda texnik tayyorgarlikning o‘ziga xos hususiyatlari, jismoniy sifatlarni rivojlantirish uchun maxsus mashqlardan foydalanish, rivojlantirish usullari haqida nazariy-pedagogik asoslarini yoritib berilgan.