O`QUVCHILARNI SPORT TALANTINI ERTA ANIQLASHNING O`ZIGA XOS TOMONLARI - Bavatov, Fayzulla (Физическое воспитание, спорт и здоровье, 2022)
Umumta’lim maktablarning boshlang`ich sinf maktab yoshdagi bolalar o`zlarining xoish-istaklarini imkoniyatlarini ob’yektiv baholashga qodir emasliklari ularning asosiy qiziqish sabablarini o`rganish o`quvchilariorasidan iqtidorlilarini saralab olish (selektsiya) va ularni maqsadli tayyorlash vazifalari muhim ahamiyat kasb etadi.