jismoniy tarbiya - xiderov, jonibek (Физическое воспитание, спорт и здоровье, 2022)
Annotatsiya Mazkur o’quv qo’llanma oliy o’quv yurtlarining 5112000-Jismoniy madaniyat ta’lim yo’nalishi, sport maktablari, kasb-hunar kollej murabbiy va talabalari uchun mo’ljallangan bo’lib. O’quv qo’llanmada suzish va uni o‘qitish metodikasi fanining maqsadi hamda vazifalari, suzish sportining rivojlanish tarixi, suzishning usullarini o‘rgatish va o‘zlashtirish bo‘yicha tayyorlov mashqlari, ko‘krakda kroll va chalqancha kroll, delfin, brass usulida suzish texnikasini o‘rgatish, suzish mashg‘ulotlarida o‘rgatish va suzish vaqtida baxtsiz xodisalarni va shikastlanishliklarni oldini olish va ogohlantirish haqida ma’lumotlar keltirilgan.