СПОРТНИНГ ЖАМИЯТДА ТУТГАН УРНИ ВА ИЖТИМОИЙ-ТАРБИЯВИЙ АҲАМИЯТИ - Muqimov, Olim (Физическое воспитание, спорт и здоровье, 2020)
Cпортнинг нафақат ғолиблик натижаларини ошириб бориш вазифаси, балким ижтимоий, иқтисдий, халқаро ҳамкорлик ва бирдамлик шунингдек тарбиявийлик вазифаси ҳам борлиги маълум. Мазкур вазифалар асосида спорт бугунги кунда умумбашарий қадриятларнинг энг асосийларидан бири эканлигини кайд этиш лозим